,

Sportongeval

Sportongeval
Sporten is goed voor de gezondheid. Maar niet altijd. Bijvoorbeeld als de tegenspeler iets te enthousiast met zijn hockeystick tegen de bal wil slaan en daarbij keihard de enkel van uw werknemer raakt. Of als uw werknemer tijdens een voetbalwedstrijd getackeld wordt, waardoor hij zijn been breekt.

Loonschadevergoeding?
U kunt uw loonschade alleen vergoed krijgen, als het handelen van de medespeler zo erg was dat uw werknemer dat niet van hem/haar hoefde te verwachten.

In een sport- en spelsituatie is gedrag namelijk niet zo snel ‘onrechtmatig’. Als u op straat iemand met een hockeystick slaat, dan staat al snel vast dat dit ‘onrechtmatig’ is. Maar als ditzelfde gebeurt op het hockeyveld, dan zullen er meer vragen komen. Kreeg de speler een rode kaart? Waar was de bal toen de speler sloeg?

Wat zijn de spelregels?
Belangrijk is wat uw werknemer van de ander had mogen verwachten binnen de regels van de sport of het spel. Lag het handelen van de medespeler binnen het normale verwachtingspatroon? Dan krijgt u uw loonschade niet vergoed. Als de medespeler bijvoorbeeld tijdens het tennissen ballen over het net slaat en er een bal ongelukkig tegen het hoofd van uw werknemer komt, dan is er geen grond voor schadevergoeding. Overtreedt de medespeler daarentegen met opzet de spelregels, dan hoefde uw werknemer daar niet op bedacht te zijn en kan het een onrechtmatige daad zijn.

Advies: verzamel bewijs
Als uw werknemer door toedoen van iemand anders letsel oploopt bij sport of spel, zult u voor een loonschadevergoeding moeten bewijzen dat die ander gedrag vertoonde dat uw werknemer niet hoefde te verwachten. Bewijs kan bijvoorbeeld bestaan uit getuigenverklaringen, wedstrijdverslagen van scheidsrechters (rode kaart) of beeldopnamen.

Elke zaak is anders
Bij zaken die gaan over letselschade door het sporten, is elke zaak anders. Juristen hebben daar een term voor: het komt aan op de concrete omstandigheden van het geval. We kunnen dus pas iets zinnigs zeggen over uw situatie als we er meer over weten. Neem dus vooral contact op en wij laten weten wat haalbaar is in uw geval.


Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Hieronder ziet u waar u meer informatie kunt vinden.

Heeft u hierover vragen? Dan kunt u ons altijd bellen op 0172- 42 70 75. Of stuur een bericht via onze contactpagina.

Wij staan u graag te woord of helpen u verder. Wij zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur bereikbaar en voor dringende vragen en nieuwe zaken ook tot 20.00 uur. U kunt uw vraag ook altijd mailen naar info@loonschade.nl.

Cursus loonschade

Wilt u een cursus loonschade aanvragen?

Klik hier>>

Ons team

Jurien Minderhout

Jurist loonschade en letselschade

0172- 42 70 73

Annemarie van der Neut

Loonschadebehandelaar

0172 - 42 70 75

Corine Dool

Loonschade expert

0172 - 42 70 75

Karin Nijman

Advocaat-partner

0172-427071

Jeroen Thiele

Advocaat-partner

0172 49 43 45

Guus Berntsen

Adviseur en expert loonschade

0172 49 43 45

Tips en tools

Loonschade check

Heeft u recht op vergoeding van loon- en andere kosten door afwezigheid van uw personeel? Doe de loonschade-check.

Doe de check arrow_forward
Cursus loonschade

Karin Nijman-Weninger is een geaccrediteerde docent. Hier leest u meer over een (gratis) cursus loonschade.

Cursus loonschade aanvragen arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward