Praktische tips
1. Overleg met uw bedrijfsarts
Soms is uw bedrijfsarts eerder op de hoogte van de oorzaak van het verzuim dan u. Als de bedrijfsarts toestemming van de werknemer heeft, mag de bedrijfsarts aan u doorgeven dat u loonschade kunt verhalen. Attendeer uw bedrijfsarts hierop als er een spreekuur met uw zieke werknemer wordt ingepland. Het is handig om hier vaste afspraken met uw bedrijfsarts over te maken.
2. Goede verzuimnotering
Noteer verzuimgevallen zo nauwkeurig mogelijk. Is de reden van het verzuim bekend en is er mogelijk sprake van schuld van een derde? Vergeet dit niet te vermelden. Denk vervolgens aan loonschadeverhaal.
3. Oude verzuimgevallen doornemen
In de meeste gevallen kan tot 5 jaar na de eerste verzuimdag looonschade worden verhaald. Het is de moeite waard uw verzuimadministratie na te lopen. Zitten er nog verhaalbare loonschadegevallen tussen?
U kunt altijd gratis en vrijblijvend contact opnemen via www.loonschade.nl of via nummer 0172 – 42 70 75 om een ziekmelding te bespreken.
4. Houd de interne re-integratiekosten goed bij
Noteer elke keer de datum, tijd en verrichtingen wanneer u werkzaamheden verricht rondom uw zieke werknemer. Vergeet daarbij niet uw uurtarief en naam te vermelden. De bijgehouden kosten kunt u namelijk als loonschade opvoeren.