,

Verkeersongeval

Verkeersongeval

Uw werknemer raakt betrokken in een kettingbotsing of iemand verleent hem geen voorrang en rijdt hem aan. Uw werknemer kan vervelend letsel oplopen door een verkeersongeval en arbeidsongeschikt raken. Denk daarbij aan een gebroken been of arm, maar ook whiplash-klachten.  Hierdoor kan hij langdurig uitvallen. Wij kunnen voor u de schuldige partij aansprakelijk stellen voor uw loonschade.


Wanneer schadevergoeding?

U heeft recht op een loonschade-vergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor het letsel van uw werknemer. Bij een verkeersongeval kan bijvoorbeeld de eigenaar van de andere betrokken auto aansprakelijk zijn.


WAM-verzekeraar

In verkeerszaken waarbij de andere partij een automobilist was, spreken wij de verzekeraar van die auto aan. Ook in het geval uw werknemer bijrijder was in één van de betrokken auto’s.


Als er geen verzekeraar is?

In Nederland geldt een wettelijke verzekeringsplicht voor auto’s. Wat nu als de automobilist geen verzekering heeft afgesloten? Vaak kunnen we dan de loonschade verhalen op het Waarborgfonds.


Whiplash

Bij whiplash zaken wordt er vaak discussie gevoerd. Van een gebroken been kun je een foto maken. Maar een whiplash kun je niet ‘zien’. De klachten zijn zogezegd ‘niet objectiveerbaar’. Dat grijpen verzekeraars vaak aan om discussie te voeren over het ‘causaal verband’ tussen de klachten van de zieke werknemer en het ongeval. De verzekeraar erkent dan vaak wel dat de werknemer kortdurende klachten heeft, maar stelt dat langdurende klachten niet door het ongeval kunnen komen. Vaak wil een verzekeraar maximaal drie maanden van klachten vergoeden.

In de praktijk zien wij juist dat veel werknemers met dit soort klachten langdurig klachten houden. Wij kijken dan naar het juridisch causaal verband. Als uw werknemer voor het ongeval geen klachten had en na het ongeval wel, dan zullen wij er alles aan doen om het juridisch causaal verband aan te tonen. Dit kan door het opvragen van de medische voorgeschiedenis, maar ook door het verzamelen van getuigenverklaringen van bijvoorbeeld u als werkgever over het verzuim van uw werknemer voor en na het ongeval.


Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Hieronder ziet u waar u meer informatie kunt vinden.

Heeft u hierover vragen? Dan kunt u ons altijd bellen op 0172- 42 70 75. Of stuur een bericht via onze contactpagina.

Wij staan u graag te woord of helpen u verder. Wij zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur bereikbaar en voor dringende vragen en nieuwe zaken ook tot 20.00 uur. U kunt uw vraag ook altijd mailen naar info@loonschade.nl.

Heeft u recht op schadevergoeding?

Is uw werknemer slachtoffer van een verkeersongeval buiten zijn of haar schuld?

Neem contact op

Ons team

Jurien Minderhout

Jurist loonschade en letselschade

0172- 42 70 73

Annemarie van der Neut

Loonschadebehandelaar

0172 - 42 70 75

Corine Dool

Loonschade expert

0172 - 42 70 75

Karin Nijman

Advocaat-partner

0172-427071

Jeroen Thiele

Advocaat-partner

0172 49 43 45

Guus Berntsen

Adviseur en expert loonschade

0172 49 43 45

Tips en tools

Loonschade check

Heeft u recht op vergoeding van loon- en andere kosten door afwezigheid van uw personeel? Doe de loonschade-check.

Doe de check arrow_forward
Cursus loonschade

Karin Nijman-Weninger is een geaccrediteerde docent. Hier leest u meer over een (gratis) cursus loonschade.

Cursus loonschade aanvragen arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward