← Terug

Loonbetaling bij ziekte

Loonschade

Een werknemer die ziek thuis zit, krijgt loonbetaling bij ziekte. In Nederland is loon tijdens ziekte een recht van de werknemer in loondienst. Maar wat nu als deze werknemer ziek thuis is als gevolg van een ongeval waar hij of zij zelf niets aan kon doen? Bijvoorbeeld als deze werknemer is aangereden en de andere partij schuldig is aan het ongeval?

Loonbetaling bij ziekte

In dat geval moet een werkgever dus kosten maken, zoals loonkosten waar geen arbeid tegenover staat, terwijl de werknemer en de werkgever part noch deel hebben aan de oorzaak. Deze loonbetaling bij ziekte zijn kosten die de werkgever niet had gehad als het ongeval niet was gebeurd.

Wie zorgt voor de loonbetaling bij ziekte?

Deze loonbetaling bij ziekte is een voorbeeld van een kostenpost die een werkgever terug kan krijgen. Wij noemen dat loonschade. De kosten moeten worden betaald door de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt. In de praktijk is de verzekeraar van deze persoon uiteraard de partij die de kosten, zoals het loon tijdens ziekte, moet betalen.

Nog meer kostenposten

Loon tijdens ziekte is één van de kostenposten die ontstaan door het uitvallen van een werkgever door een ongeval. Maar er zijn meer kostenposten. Zo zijn er de re-integratiekosten, de kosten voor het aanpassen van de werkplek en de kosten voor het vervoer van de werknemer naar kantoor, fabriek of werkplaats.

Wat kunnen wij voor een werkgever doen?

Wanneer een werkgever te maken heeft met loonbetaling bij ziekte, kunnen de juristen van loonschade.nl ervoor zorgen dat de loonkosten van het loon tijdens ziekte worden verhaald op de aansprakelijke partij. Berntsen Mulder Advocaten, het kantoor achter loonschade.nl, heeft daar meer dan 25 jaar ervaring mee.




    Laat onze specialisten u helpen