,

Doorbetaling bij ziekte

Als een werknemer slachtoffer is geworden van een ongeval buiten zijn schuld, geldt voor het loon gewoon doorbetaling bij ziekte. Werkgevers kunnen die kosten – loon waar geen arbeid tegenover staat – terugvorderen op de aansprakelijke partij van het ongeval. Dat is het loonregres van de werkgever. De werkgever heeft dan als het ware geld tegoed van de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval.

104 weken lang doorbetaling bij ziekte

doorbetaling bij ziekte

Op grond van de wet moet een werkgever 104 weken lang het loon van de zieke werknemer doorbetalen. Oók als een werknemer slachtoffer is geworden van een ongeval buiten zijn schuld en daardoor ziek thuis zit. De doorbetaling moet tenminste 70% van het loon van de zieke werknemer bedragen, met een maximum van 70% van het (wettelijk) maximale dagloon. In het eerste ziektejaar moet de werkgever in ieder geval het wettelijk minimumloon aan de werknemer doorbetalen. Dit terwijl er geen arbeid van de werknemer tegenover staat.

70% van het loon, of meer…

In de arbeidsovereenkomst met de zieke werknemer of de toepasselijke CAO kan een ruimere doorbetalingsplicht zijn opgenomen. Bijvoorbeeld dat de werkgever het eerste jaar 100% – en het tweede jaar 90% van het loon moet doorbetalen. In dat geval moet de werkgever aan deze ruimere verplichting voldoen.

Loonregres

De afdeling loonregres (loonschade) van Berntsen Mulder Advocaten houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met loonregres. Heeft een werkgever te maken met doorbetaling bij ziekte en is de werknemer daarvan niet zelf de oorzaak, dan helpen en ontzorgen zij de werkgevers op dit gebied. De advocaten en juristen weten precies wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van dit loonregres van de werkgever zijn.

Als een werknemer slachtoffer is geworden van een ongeval buiten zijn schuld, kunnen werkgevers die kosten – loon waar geen arbeid tegenover staat – terugvorderen van de voor het ongeval aansprakelijke partij. Dat is het recht op loonregres van de werkgever. De werkgever heeft dan als het ware geld tegoed van de (verzekeraar van de) veroorzaker van het ongeval.

Meer informatie over loonschade

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Hieronder ziet u waar u meer informatie kunt vinden op onze website:

Heeft u hierover vragen? Dan kunt u ons altijd bellen op 0172- 42 70 75. Of stuur een bericht via onze contactpagina.

Wij staan u graag te woord of helpen u verder. Wij zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur bereikbaar en voor dringende vragen en nieuwe zaken ook tot 20.00 uur. U kunt uw vraag ook altijd mailen naar info@loonschade.nl.

Betaalt u loon voor een zieke werknemer?

Is de werknemer ziek thuis buiten zijn eigen schuld? Dan heeft u recht op teruggave van (extra) kosten!

Neem contact op

Ons team

Jurien Minderhout

Jurist loonschade en letselschade

0172- 42 70 73

Annemarie van der Neut

Loonschadebehandelaar

0172 - 42 70 75

Corine Dool

Loonschade expert

0172 - 42 70 75

Karin Nijman

Advocaat-partner

0172-427071

Jeroen Thiele

Advocaat-partner

0172 49 43 45

Guus Berntsen

Adviseur en expert loonschade

0172 49 43 45

Tips en tools

Loonschade check

Heeft u recht op vergoeding van loon- en andere kosten door afwezigheid van uw personeel? Doe de loonschade-check.

Doe de check arrow_forward
Cursus loonschade

Karin Nijman-Weninger is een geaccrediteerde docent. Hier leest u meer over een (gratis) cursus loonschade.

Cursus loonschade aanvragen arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward